Forslag til dig
Andre købte også
Passer sammen med

Gamle trædukker fra 1940erne, - æske m 6 stk i

Disse dukker er lavet kort efter 2. Verdenskrig. De er danske, selvom deres dragter viser en slags nationaldragt der ligner den russiske eller polske lidt. De er lavet af træ med blanktmalede ansigter, matmalede arme og ben, og tøj i flere forskellige materialer. Deres arme og ben er fæstnet med elastik igennem kroppen, så de kan bevæge sig lidt - men nok ikke hives og flås alt for meget i... (Så går elastikken i stykker).

Dukkerne er ca 17,5 cm høje
 

Grunden til, at jeg véd hvornår dukkerne er lavet er, at der indeni hver eneste æske ligger et stykke af Berlingske Tidende fra ca 1947-1949, - hvilket i sig selv er virkelig spændende læsning (ja, jeg har læst nogle stykker af dem fra nogle æsker jeg selv beholdt - ups).

Dukkernes ansigtsudtryk ligner Babuschka-dukkers og deres tøj er lavet af alle mulige stofrester både uld, bomuld og kunststof. Tøjet kan ikke tages af, og alle æskerne har forskellige blandinger af kjoler og dukker, - så fotos viser et repræsentativt billede af hvordan en æskes indhold kan se ud.

Det er mit gæt at dukkerne er blevet til ved hjælp af kvinder der har siddet og håndmalet hver enkelt dukke og syet tøj af rester fra f.eks skrædderier rundt om i Danmark. - Det var en tid hvor hver lille stump af materialer blev brugt til noget, - også rester. Hvem den vakse producent har været véd jeg desværre ikke.

Dukkerne har ligget i deres æsker siden de blev lavet, hvilket deres tøj også bærer præg af, - det er ikke alle pressefolder der sidder som de oprindeligt burde ha' gjort, - men hvor mange af os andre ville være ukrøllede efter knap 70 år i en æske ?

Fuldstændig uimodståelig Danmarkshistorie og kunsthåndværk :)

50,00
Lager: Kun 1 stk. tilbage